Ik schrijf dus ik besta
Home » Ik
Wie ben ik?

 

Ik werd in 1966 op het eiland Curacao geboren. Toen ik vier jaar oud was, verhuisde ik naar Nederland. Als kind hield ik al veel van schrijven. Eindeloos veel brieven schreef ik. Niet alleen naar vriendjes en vriendinnetjes, maar ook naar de koningin.

Tot mijn grote verdriet kreeg ik, hoe ik me ook uitsloofde, nooit een echte brief van hare majesteit terug. Meer dan een voorgedrukt  bedankkaartje met de handtekening van de koninklijke secretaresse zat er niet in. Dit weerhield mij er niet van om jaren lang rond 30 april  toch weer de pen ter hand te nemen en een brief op de bus te doen naar paleis Soestdijk, waar de toenmalige koningin Juliana, moeder  van prinses Beatrix en grootmoeder van onze Koning Willem Alexander, woonde. 

Na de school voor jounalistiek belandde ik bij de radio. Als verslaggever werkte ik voor de actualiteitenrubrieken van verschillende omroepen. Ik woon nu in Utrecht, ben getrouwd en heb twee zonen. In 1996 verscheen mijn eerste verhaal (De Knoop van Gordium) in de Holle Bolle Gijs, een verzamelbundel van uitgeverij Querido. Het boek De God van oma Vanouds werd in 1999 uitgebracht door uitgeverij Lemniscaat. In 2001 werd dit boek in het Engels vertaald en verscheen onder de titel The God of Grandma Forever op de Amerikaanse markt. Het volgende boek, Verboden voor Sinterklaas verscheen eind 2008. Verboden voor Sinterklaas is een verrassend en humoristisch voorleesboek voor kinderen vanaf zeven jaar. Het gaat over Fier die op een dag thuiskomt en zijn moeder en opa ruzie hoort maken. Stiekem blijft hij luisteren. Tot zijn schrik hoort hij dat opa Sinterklaas is en Sinterklaas opa! Eerst is Fier heel boos. Hoe heeft iedereen hem al die tijd zo voor de gek kunnen houden? Maar dan besluit hij zijn opa en zijn moeder een flinke loer te draaien. Hij vraagt een varken aan Sinterklaas, van wie hij tot nu toe alles heeft gekregen wat zijn hartje begeert. Met alle gevolgen van dien...

Mijn laatste boek is verschenen in het voorjaar van 2015. Het heet Goede Meester en het gaat over het leven van mijn vader. Hij was geen alledaagse man. Dus het is ook geen alledaags boek geworden. Drie jaar lang gingen we regelmatig met elkaar op stap. Op zoek naar sporen uit zijn verleden. Ook las ik zo'n vijfhonderd brieven door, die mijn vader schreef vanuit de jungle van Nederlands Nieuw-Guinea en vanaf het eiland Curacao. Het was een heel avontuur. Ik weet niet of je de film Forrest Gump kent, waarin een eenvoudige man onbedoeld een belangrijke rol speelt bij belangrijke gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis. Soms had ik het idee dat ik naast een gereformeerde uitvoering van Forrest Gump liep. Het is of mijn vader op cruciale momenten in de geschiedenis op plaatsen aanwezig was die in het centrum van het wereldnieuws stonden. Heel fascinerend. Het boek 'Goede Meester' is geen stoffige biografie. Het leest als een roadmovie.Mijn vader is in 2017 overleden. Ik ben heel blij dat ik dit boek nog met hem heb kunnen maken en dat zijn verhalen niet verloren zijn gegaan.